Detta hände under 2012

 

16.dec 2012

Vi har fått en underbar ny bild av SE*Torplyktans Finn  10 månader gammal. Vilken vinterpäls han har fått :-)

finn-12dec2012jpg.jpg

2.dec 2012

Idag var det klubbmästerskap i Örebro.

Fiona kunde visa vilken exellent skogis hon är. (trots lite för högt satta öron) Domaren gillade särskilt hennes ögon, både form och placering, pälskvalitet och längd samt färg (fin med hennes nästan aprikosfärgade fot)

Fina proportioner, härliga muskler, ex profil och höjd på panna samt sidoliner, ex stark haka. Ex kondis och temperament

Freja behöver växa till sig lite mer i längd, fin profil och sidolinjer, Ex haka, Ex form och placering på ögonen,

Ex pälskvalitet och längd ex svans ex kondis och temperament. Tonåring som inte vill vara lugn... (hon har ju just börjat löpa för första gången).

Det brukar ju gå jättebra att bada dom två, även hårtorken går att använda. Men det är ändå svårt att veta om det blev bra, men båda fick ex presenterad. Skönt, det blir ju även trevligare hemma med så rena kissar.

 

Nu är det snart december och kullen har fyllt 9 månader:

frode-9-mander.jpg Han väger nu 6,5kg och mår jättebra! Han kommer visas på Ädelkattens utställning i Göteborg i December.

 

Det var jätteroligt i Forshaga med kissarna, kul att se hela kullen ihop en sista gång, har dock glömt att ta denna sista kullbilden i allt som hände på utställningen. Så trist, den hade jag ju gärna haft. Alla kattungar är sålda eller på väg att säljas. Och jag har äntligen lite semester. Så en lite mer omfattande uppdatering av hemsidan kommer först när vi är tillbaka. Och så fick vi veta att pappa Naxos är kastrerad sen förra veckan, så några fler kullar efter denna fina kissen blir det inte.

Nu är det redan Juni och vi väntar med spänning på utställningen i Forshaga. Frode har flyttat och trivs jätte bra i sitt ny hem! Freja kommer bra överens med både mamman och dom andra katterna, så hon kommer stanna hos oss. Då är det bara lilla Finn som är kvar och letar efter ett nytt hem. Vi har lite olika ideer och intresse men vill gärna först åka till utställnigen med honom innan vi bestämmer oss.

Freja skulle vi gärna ha kvar själva men sista ordet har dom andra katterna som bor här ;-) om dom vill ha henne i gruppen.

Frode är nu tingad och kommer flytta till en jättetrevlig familj i Karlstad. Om han sköter sig så får han vara fertil i början och vi får se hur han växer till sig...

Nu har jag också klarat av Pawpeds G2 Kurs och kommer direkt att ställa mig på kö till G3 som verkar vara mycket spännade med mer genetik / avel och hälsa. SVERAKS uppfödardiplom kommer jag också att göra nu under sommaren.

Första vaccinationen fick dom med 10 veckor, det betyder att andra blir när dom är 14 veckor, ca 24.maj och dom säljs då först när dom är ca 16 veckor.

dsc03488.jpg

Nu är det rätt så länge sen jag uppdaterade här ;-) kattungarna är numera 11veckor och får vara i hela huset. Dom närmar sig 2kg i vikt och äter alla mycket bra. Finn är dock den som diar mest fortfarande. Fiona är en underbar mamma, ung som hon är busar hon för fullt med sina små!

freja-busar-med-cameran.jpg

Killarna ser ut att få gula ögon, Freja är lite osäkert men antagligen pappans gula ögon hos henne oxå:

 

Kattungarna har blivit 4 veckor och det har hänt jättemycket under veckan! Dom springer, busar och klättrar för fullt i sin lilla hage. Lilla Freja började äta torrfoder utan att tveka en sekund och har börjat växa ifatt sina bröder! Finn var först med att kissa i lådan men han vill helst bara dia, ingen kattmat än tycker han ;-) Dom blir numera jätteglada när vi kommer, mäniskor är ju så bra att klättra upp på!

Första titt ur bolådan11.mars nu är kattungarna 3 veckor och vill ut ur kattungehagen. Nu får lådan vara öppen så kan dem springa lite. Så här tittade dom små när vi släppte ut dem!

Idag 28. feb har kattungarna öppnad ögonen!

Nu är dom här 3st födda den 17.feb mellan kl17 och 22! forsta-bilden-ungar-och-mamma-nfo.jpg

Den 11.feb var jag i Nyköping på Skogkattslingans årsmöte och kurs om kattens hälsa. Nu har jag hunnit med två av deras intressanta föreläsningar.

Den 9.feb började jag med Pawpeds G2 kurs, det är roligt. Mycket spännande att läsa mer om kattuppfödning.

fiona-1v-kvar.jpgSöta Fiona sover med sin runda mage upp ;-)fiona-2-veckor-innan-kattungarna-ska-foddas.jpg

 

Nu är kattungelådan färdig:torplyktans-kattungelada.jpg

 

Fiona var hos Vet idag (4.Jan) och fick sin HCM scanning samt blodtest. Mycket frisk och pigg tjej! Lugn (bara lite åksjuk) tog hon alla sina tester. Bra hull, fina tänder, bra hjärta. Vi fick även resultat från Vidilab, inga som helst inälvsparasiter heller!

 

fiona-och-naxos.jpgVid Lucia har Fiona varit på dejt med "S*Utblickens Naxos"! Tack så mycket Ylva och Susanne för att Fiona fick träffa honom!

 

Tack också Ylva för all hjälp! Lilla Fiona bestämde sig för att löpa tre gånger i rad inom fyra veckor. Vi gav efter och hon fick träffa Naxos. Dom två blev kära och allting gick jättebra. 

 

Nu får vi hålla tummarna att allt går vägen.

25 Dec 2012

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)