Torplyktans tredje kull

Torsdag kväll den 26.maj 2014 fick Freja sin första kull. Första kattungen kom ca kl 20 och den sista omkring kl 24. Ganska fort, bara 4 timmar för 8st! Vi trodde enligt vikten och ultraljud att det skulle bli 5 el. 6st. Men dom sista två som kom efter en liten paus mellan kl 23 och 24 var en överaskning! Mindre än sina sykon, bara ca 65g men lika pigga och aktiva! Även nr 6 var något midre med ca 73g. De andra låg mellan 80-100g.

Födseln gick lätt och Freja var jätte duktig med att navla av och tvätta dom små. Första dagen var ansträngande för Freja som inte hade fått sova något alls.. och så lite ovant med första kullen och samtidigt så många ungar. Alla hennes 8 spenor är upptagna och det bli lite trängsel vid digivning. Men redan dag 2-3 hade hon funnit sig väl tillrätta i sin ny roll. Hon älskar sina små och verkar ha full koll på alla.

Alla ökar omkring 10g om dagen, även dom två minsta!! Vi är så glada och stolta, hon är lika lugn och suverän i sin mamma roll som sin mamma Fiona! De var det vi hoppades på och det är jättekul! Nu när nästan hela första veckan har gått så bra så börjar vi bli säkra i vår beslut att låta Freja ta över som avelshona och kastrera hennes mamma SE*Gyllenstrålen's Fiona.

Kullen blev väldigt färgglad med svart, röd, creme och blå med olika mönster samt med och utan vit! Vi hoppas allting fortsätter lika bra som första veckan!

 

4 Jun 2014

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)