Kattungarna 13v Gamla

Nu är det nästan 3v sen att jag har skrivit något om kattungarna! Vi hade det lite turbulent över påsklovet och då han jag inte med varken uppdateringar eller nya bilder, men idag fixade jag några nya bilder.

Veckan mellan 9-10v blev de vaccinerad för första gången. Sen just under påskhelgen började Teo må dåligt han spydde och hade förstoppning. Troligen ätit något konstigt, vi behövde åka akut in till Djursjukhuset där han fick dropp och blev akut opererad. Han blev sen inlagda för 2 dagar. Tarmen var inflammerad och de kunde se att tarmen hade slutade jobba vid ett ställe. Men de hittade inget föremål (kanske hade kräkts ut det tidigare?) Vi väntar än på resultat av biopsierna från tarmen. Han testades även på olika virus för säkerhets skull, men de hittade inget. Han återhämtade sig mycket snabbt vilket han inte heller hade gjort med någon långvarig sjukdom. Så det snabba förloppet med kräkningar och snabba återhämtning tyder på att han ätit något konstigt men eftersom de inte hittade något så vet vi inte säkert. Vi har även funderat på spolmask.

Alla kattungar blev sen avmaskad med en tredagars kur samt alla vuxna. Teo behövde vara försiktig med maten pga biopsierna tills tarmen hade läkt och äta små portioner och helst special mat samt blöt med Fortiflora, samt medicin. Det är svårt att hålla en kattunge ifrån syskon och manna och inte låta äter fritt. Det var en jobbig vecka. Sen fick han dessutom ett Brock på buken direkt över såret och behövde sys igen! Nu mår han bra igen medicineringen är nästan klart och han äter fritt igen. Dessutom är han fortfarande tyngre än bröderna, så han har inte tappat i tillväxt trots allt!